De små växer - konstigt vore det annars...Ja, nu har valparna fått några veckor på nacken, närmare bestämt 3 och snart blir det 4.
Kullen är mycket harmonisk, valparna äter och sover för det mesta.
De går omkring och busar lite, biter på varandra och leker med en liten boll som finns i en strumpa. De är så otroligt goa, ligger helt avslappnade i min hand och famn då jag tar upp dem.Mamma Evita tar väl hand om de små och håller dem rena och fina. Själv borstar jag och kammar dem flera gånger per dag, de njuter verkligen av den hanteringen.14 dagar = 2 veckor gamla mina valparMycket har hänt:
Ing-Britt har åkt hem till vårgårda och till sina hundar, jätte trevligt att ha henne här och så fick hon ju vara med om Evitas valpning, alltid lär man sig något. Det var trist att skicka hem henne med tåget, but that´s life.Husse har varit hem och kollat in de små, Amazon och Marcoolio har varit nyfiken, men än får de vänta innan de får träffas. Tillbaka till stugan har de åkt och kommer hem imorgon, skall bli skönt med lite rörelse hemma här igen.Valparna äter och sover precis som det skall vara, sin vikt har de dubblat för ett bra tag sedan och ögonen är öppna, de går runt i lådan och använder sin näsa. Kommer som små  raketer då man sätter ner handen i valplådan och kommer mamma Evita dit så blir det ett himla liv. En hane miste vi på dag 1, sånt som kan hända, tråkigt.I morse då jag gav Evita sitt morgonmål hörde jag hur det skrek i sovrummet och rusade dit och gissa vad jag fick se, jo en valp som kommit ut lådan, det har aldrig hänt förut då det är höga kanter runt hela valplådan, undrar hur det gått till?? Kanske valpen hängt fast vid en tisse då Evita kom och ville ha sin mat. Ja, oskadd var han och tur att det är en mjuk hög matte under.Väntar på att Linda skall komma hit och hjälpa till med uppdateringen av min hemsida.Plus grader ut och ingen snö, det är ju helt kollrigt - inget är sig likt.

Tänkte att det skulle ha blivit lite nyare bilder på valparna, men det kommer.
GULLIGA är de i alla fall. Då jag tar dem i handen så ligger de så avslappade och stilla, så gissa om de blir gossade med.

VALPARNA har kommit 2 november 2011

Idag har Evita fött sina efterlängtade valpar och allt har gått bra. Det blev 3 hanar och 1 tik.Det gick fort, på mindre än två timmar.
Valparna diar och mår bra, Evita tvättar och tvättar, för allt skall ju var rent och fint.
Valparna ser friska och krya ut, blanka och fina i pälsen.

Imorgon reser Ingbritt hem till sina hundar (Jessie och Toffie) som hon längtar så efter, att ha varit hos mig under 8 dagar för att få vara med på valparnas födelse. Denna gång föddes valparna 2 dagar efter beräknad tid.
Tack Ingbritt för att Du gav dig tid att komma upp till Gällivare för att vara mig behjälplig.

Nu skall vi pussa på de små och sedan gå till sängs.
Sov Gott!

RSS 2.0